Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Πάτρα: Συγκίνηση στην κηδεία της Ελένης Στελλάτου - Δεν έφυγε από το προσκεφάλι της ο γιος της Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος


Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου 2018 στο νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών η εξόδιος ακολουθία για την Ελένη Στελλάτου, την μητέρα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου που εκοιμήθη στα 91 της χρόνια.

Η αγαπητή Ελένη Στελλάτου έφυγε από τη ζωή τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου 2018 σκορπίζοντας τη λύπη και τη θλίψη στους οικείους της. Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος μάλιστα τέλεσε το πρωί της Τετάρτης τη Θεία λειτουργία στον ιερό ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης εμφανώς φορτισμένος συγκινησιακά και μνημόνευσε τη μητέρα του στα Άγια.

Στην εξόδιο ακολουθία ο κ.κ. Χρύσανθος που το βαπτιστικό όνομα του είναι Γεράσιμος, δεν έφυγε στιγμή από το προσκεφάλι της ενώ τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανέφερε πως η Ελένη Στελλάτου υπήρξε μία γυναίκα που αγωνίστηκε να κατακτήσει τη ζωή και πως είδε τον υιό της Γεράσιμο που εκάρη μοναχός με το όνομα Χρύσανθος να γίνεται στη συνέχεια Επίσκοπος Κερνίτσης και βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.


Η Ελένη Στελλάτου με καταγωγή από την όμορφη Κεφαλονιά, ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στο κοιμητήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πόρου Κεφαλληνίας. Ωστόσο ζώντας επί πολλά χρόνια στην Πάτρα φρόντιζε πάντα να παρακολουθεί τις ιερές ακολουθίες στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου, μία ενορία όπου ο υιός της Χρύσανθος εκτελούσε λαμπρό ποιμαντικό έργο.

Πολλοί οι ιερείς και ο απλός κόσμος που παρέστησαν στο ναό του Αγίου Ανδρέου για να αποχαιρετίσουν την Ελένη Στελλάτου που έφυγε από τη ζωή την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων. Επίσης παρέστησαν κι άλλοι αρχιερείς όπως ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγ. Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος και ο Αιγιαλείας & Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος.

Η Ελένη Στελλάτου ήταν νυμφευμένη με τον Ελευθέριο Στελλάτο, ο οποίος είχε ήδη φύγει από τη ζωή εδώ και κάποια χρόνια ενώ εκτός από τον Χρύσανθο είχε έναν ακόμη υιό τον Αλέξαδρο. Επίσης είχε δει εν ζωή δύο εγγόνια τον Ελευθέριο και τη Μαρία και δισέγγονα. Η παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων και λουλουδιών να γίνουν καταθέσεις υπέρ του Άρτου Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Κάποιοι Πατρινοί μάλιστα ακολούθησαν τη σορό της εκλιπούσης και τον κ.κ. Χρύσανθο έως και τον Πόρο Κεφαλληνίας για να παραστούν και στην ταφή. Η αναχώρηση έγινε από το λιμάνι της Κυλλήνης με το δρομολόγιο των 12.30 το μεσημέρι.

*Σε ανακοίνωση της η ΝΟ.Δ.Ε. Αχαΐας και ο πρόεδρος της Ανδρέας Μαζαράκης, εκφράζουν «τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο για την αποδημία εις Κύριον της αγαπημένης του μητέρας Ελένης Στελλάτου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...