Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Αγία Θεοφάνεια στο Αργοστόλι

 

Στον Ιερό Ναό της Σισσιώτισσας τελέστηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλλήνιας κ.κ.Δημητρίου. 

Στη δοξολογία παρέστησαν ο Βουλευτής Κεφαλληνιας & Ιθακης κ. Παναγής  Καππάτος , ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλατος , ο Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλλονιας κ. Ιωάννης Μπουμης ,ο Λιμενάρχης Κεφαλλονιάς κ. Αθανάσιος Σιούτης , ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου κ. Αντώνης Θεοχάρης , ο Διοικητής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων  Κεφαλληνίας Πλωτάρχη του Λιμενικού Σώματος κ Αναστάσιο Σχοινα .

Οι ιεροψάλτες ήταν όπως κάθε χρόνο η ομάδα  του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, Δ/ντη Χορωδίας της Λυρικής Σκηνής,  με τον ίδιο παρόντα κατά το «τάμα» του , όπως κάθε χρόνο.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας και του αγιασμού των υδάτων εντός του  Ιερού Ναού της Σισσιώτισσας,  και για πρώτη φορά  από την πανδημία τελέστηκε  ο αγιασμός των υδάτων από τον Πόντε (Γέφυρα Δεβοσέτου).

Την τελετή παρακολούθησαν από την προβλήτα εκατοντάδες πιστοί , οικογένειες με τα παιδιά τους, καθώς και αρκετά  ιδιωτικά σκάφη. Οι αθλητές του ΝΟΑ έκαναν αισθητή την παρουσία τους με μεγάλη συμμετοχή.

 Παρά το τσουχτερό κρύο της ημέρας αρκετοί βούτηξαν για να πιάσουν το σταυρό, ένα έθιμο για ευλογία και καλοτυχία.



 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...