Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΜΕΤΟΧΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ

 
Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξίου Πατρών, μετόχιον της Ιεράς και Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.

Την Κυριώνυμο ημέρα ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξίου Φιλοθέης Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος, μεταξύ άλλων στις ομιλίες του ετόνισε πως ο Όσιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού, αποξενώθηκε από τον κόσμον, από τις γήινες απολαύσεις και έζησε ως ξένος και πάροικος εις αυτόν τον κόσμον με μετάνοια, προσευχή και νηστεία.

Εν συνεχεία, ο Θεοφιλέστατος ανέφερε τα χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι του Θεού όπως πίστη, δάκρυα μετανοίας, καλλιέργεια των χριστιανικών αρετών και μυστηριακή ζωή.

Ευχήθηκε να αγωνιστούμε για να γίνουμε και εμείς άνθρωποι του Θεού. Εάν γίνουμε άνθρωποι του Θεού, ο άκοσμος κόσμος θα γίνει κόσμημα και το σημαντικότερο είναι πως θα αξιωθούμε να γίνουμε πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για καλή Σαρακοστή και έτη ευλογημένα και αγιασμένα.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...