Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΥΧΑΙΝΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Την παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 13 Σεπτεμβρίου 2023, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού Πατρών. 

Ανήμερα της εορτής 14 Σεπτεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Συχαινών. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών τελέσθηκε Εσπερινός και η Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ιστορικό της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη και την Ύψωση από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο.

Ο Θεοφιλέστατος συνέστησε να φοράμε τον Σταύρο ο οποίος είναι το όπλο κατά του διαβόλου, να σταυρώσουμε τα πάθη μας και να νεκρώσουμε κάθε τι το αμαρτωλό που υπάρχει εντός μας, να ομολογούμε την πίστη μας, διότι η πίστη μας είναι ο πολύτιμος θησαυρός μας.

Τέλος προέτρεψε , όπως συμβουλεύουν οι άγιοι, να αγαπήσουμε τον προσωπικό μας σταυρό και όπως δια του Σταυρού ήλθε χαρά σε όλο τον κόσμο έτσι αγαπώντας τον προσωπικό μας σταυρό, δοξολογώντας το όνομα του Κυρίου, θα φτάσουμε και εμείς στον σκοπό της υπάρξεώς μας που είναι ο αγιασμός και η σωτηρία μας.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, αγιασμένα και πάμπολλα.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...