Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τη Μονή του Αγίου Γερασίμου


 

Κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία, γιορτάστηκε η Κοίμηση του Αγίου Γερασίμου εις την ομώνυμο Μονή στην κοιλάδα των Ομαλών. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες 15 Αυγούστου με τον πανηγυρικό μέγα εσπερινό και ολοκληρώθηκαν σήμερα με τη Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.

Στους εορτασμούς συμμετείχαν δυο φιλοξενούμενοι Μητροπολίτες ο Κηφισίας Κύριλλος και ο Καρπενησίου Γεώργιος μαζί βεβαίως με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο.

Η συμμετοχή των Κεφαλλήνων πάντα στην καλοκαιρινή γιορτή του Αγίου είναι πολύ μικρή, κυρίως συμμετέχουν ομογενείς , ενώ οι ντόπιοι προτιμούν να προσκυνήσουν τον Άγιο στην πανηγυρική αγρύπνια που η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλά. Για τους Κεφαλονίτες η 20η Οκτώβρη είναι η μεγάλη γιορτή του Αγίου.


Για μια ακόμα χρονιά έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι Πολωνοί τουρίστες ενώ εντός του Ναού είδαμε και αντιπροσωπεία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στο δεξί ψαλτήρι όπως πάντα ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, Δ/ντης Χορωδίας της Λυρικής Σκηνής, με την ομάδα του.

Την εορτή του Αγίου τίμησαν και οι επικεφαλής των Θεσμών Πολιτικής Προστασίας του νησιού μας : O Λιμενάρχης Θανάσης Σιούτης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Γιάννης Μπούμης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ο Πύραρχος Κωνσταντίνος Ψαρρός.

Ο Πολιτιστικός Σϋλλογος ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στο τελετουργικό της μεταφοράς του Ιερού σκηνώματος. Εφέτος όπως και το 2020 δεν τελέστηκε λιτανεία λόγω των μέτρων προστασίας απο την πανδημία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...