Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Με παραδοσιακά κάλαντα και κολώνιες αποχαιρετούν το 2016 οι Αργοστολιώτες (βίντεο)


Παρά το τσουχτερό κρύο, αρκετοί Αργοστολιώτες κατέβηκαν στο Λιθόστρωτο για να ακούσουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τις φιλαρμονικές και τη χορωδία Αργοστολίου, όπως επιτάσσει το έθιμο. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο ράντισμα με κολώνιες, ένα παλιό προσεισμικό έθιμο που θέλει, κρατώντας μπουκάλια με κολώνια, ο ένας να  “ραίνει” τον άλλο, λέγοντας: «Ήρθαμε με ρόδα και με ανθούς να σας ειπούμε χρόνους πολλούς». Μάλιστα, ειδικά τραπεζάκια με κολώνια για ανεφοδιασμό είχαν στηθεί από την ΚΕΔΗΚΕ και το Λύκειο Ελληνίδων στον Αγ. Σπυρίδωνα, στο Ταχυδρομείο, στη Καθολική Εκκλησία και στην Πλατεία Καμπάνας.
Για μία ακόμη χρονιά η χορωδία Αργοστολίου κέντρισε τα βλέμματα των περαστικών ψάλλοντας τα κάλαντα ενώ τραγουδούσαν όμορφες αριέτες.

Νωρίτερα, όπως προστάζει το εθιμοτυπικό οι δύο Φιλαρμονικές του νησιού μας, είπαν τα «Κεφαλονίτικα Κάλαντα» αλλά και το «Πάει ο παλιός ο χρόνος» στο Δήμαρχο, Αλέξανδρο Παρίση, παρουσία του Αντιδημάρχου, Διονύση Λυκούδη, του Προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελου Κωνσταντάκη, ο οποίος ψέκασε με κολώνια τον Δήμαρχο για το καλό της χρονιάς αναβιώνοντας το έθιμο, του Προέδρου της ΕΔΑΚΙ Α.Ε., Διονύση Κοκκόση, του Δημοτικού Συμβούλου, Παναγή Κοκκόλη, του Προέδρου της ΝΟΔΕ, Αντώνη Κατσιγιάννη καθώς και του στελέχους της τοπικής ΝΔ, Χαράλαμπου Λυκούδη.
Πατριώτες καλή αποκοπή, ας είναι το 2017 ένα έτος που θα γεμίσει χαρές στου καθενός το σπιτικό. Χρόνια πολλά με υγεία Κεφαλλονίτες όπου γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...