Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΛΟΥΣΙΚΩΝ

 Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η κωμόπολη των Λουσικών εόρτασε τον προστάτη της Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου ε.ε. 

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίον χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο.

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε εκτενώς στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως καθώς και στην συμβολή του στην ανόθευτη διατήρηση της Ορθοδόξου Θεολογίας. Τόνισε δε πως τα χαρίσματα που κόσμισαν την προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου αποκτήθηκαν από τον ίδιον με υψηλή και ουδιώση πνευματική άσκηση, άσκηση την οποία κάλεσε όλους να μιμηθούν στην πνευματική τους ζωή.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε και συνεχάρη από καρδίας τον Εφημέριο της Ενορίας των Λουσικών Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Στελλάτο για την άψογη διοργάνωση της ιεράς πανηγύρεως μεταφέροντας σε αυτόν και σε όλο το εκκλησίασμα τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρίστος Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος, ο Πολιτευτής του Νομού κ. Άγγελος Τσιγκρής, καθώς και άλλοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...