Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Γεράσιμο στα Ομαλά


Παρουσία ενός Αρχιεπισκόπου και τριών ακόμη Μητροπολιτών τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, όπου βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, περισσότερος από κάθε άλλη φορά.

Η παρουσία και μόνο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου έδωσε άλλο χρώμα φέτος στον Εσπερινό, ενώ πέραν από τον δικό μας Μητροπολίτη κ. Δημήτριο και τον κ. Ναθαναήλ, που συνοδεύει τον Μακαριότατο Αλβανίας, στα Ομαλά βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος κύρηξε κιόλας λίγο πριν από το τέλος της ακολουθίας μιλώντας για τον Άγιο Γεράσιμο, τον οποίο συνέδεσε με την Κοίμηση της Παναγίας. Πέρα από τον πολύ κόσμο, ντόπιοι και κεφαλλονίτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ξένοι υπήκοοι, κυρίως Ρουμάνοι, Σέρβοι, Ρώσοι και Γεωργιανοί, το παρόν στα Ομαλά έδωσαν και αρκετά πολιτικά ή λιγότερο πολιτικά στελέχη του τόπου μας. 


Μπορεί να έφτασε τελευταίος ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος πέρα από το να συντονίσει την Πολιτική Προστασία για τις φωτιές που είχαν ανάψει στη Λειβαθώ, ήρθε στον Άγιο Γεράσιμο με τα πόδια από τη Σάμη, αφού το έχει τάμα κάθε χρόνο. Τον Εσπερινό παρακολούθησαν ακόμη ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, οι Αντιδήμαρχοι, Σπύρος Ματιάτος και Ηλίας Κουρκουμέλης, ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ, Μάκης Παπαναστασάτος, ο αντιπρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Νίκος Παπαδάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Τζωρτζάτος και ακόμη ο Σάββας Σαββαόγλου, ο Γιώργος Κοκκόλης και ο Παύλος Παπαδάτος. Ο κ. Παπαδάτος μάλιστα συνόδευσε στην εκκλησία τον Σταύρο Δήμα και τον Γιώργο Τζαβάρα. Αύριο στις 08:00 θα ξεκινήσει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...