Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η γιορτή του χωριού μας



Αγαπητοί συγχωριανοί Καμπιτσαίοι, 

Το Σάββατο 8 Ιουλίου εορτάζει το χωριό μας τη μνήμη του προστάτου μας Αγίου Προκοπίου του Μεγαλομάρτυρος. Τα προσεισμικά χρόνια, δηλαδή πριν το 1953, το πανηγύρι μας ήταν από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Κεφαλονιάς. Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι η γιορτή μας κρατούσε τρεις ημέρες. Ασπρίζαμε με ασβέστη τις αυλές μας. Σφάζαμε γίδες και προβατίνες για να ετοιμάσουμε τη ντοματόσουπα, το βραστό κρέας και τις κεφαλονίτικες παραδοσιακές κρεατόπιτες που όταν τις έψηναν οι νοικοκυρές στο φούρνο με τα ξύλα μοσχοβόλαγε όλο το χωριό. 

Στον εσπερινό και στη Λειτουργία πηγαίναμε τους άρτους στολισμένους με μπουκέτα από βασιλικά, τσαντσαμίνια και άλλα λουλούδια της εποχής. 

Τα σπίτια μας ήταν ανοιχτά το ίδιο και οι καρδιές μας, για να υποδεχτούμε συγγενείς και φίλους από τα γύρω χωριά. 

Με αφορμή τη γιορτή μας ευχόμαστε σε όλους τους συγχωριανούς μας Καμπιτσαίους σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν ζουν, ο Άγιος Προκόπιος να είναι βοήθειά τους και να έχουν πάντα προκοπή στη ζωή τους. 

Τη γιορτή του χωριού μας θα λαμπρύνει φέτος με την παρουσία του, τελώντας τη Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος, ενώ πέρυσι λειτούργησε στην εκκλησία του χωριού μας 
ο συγχωριανός μας Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, που υπηρετεί ως Βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. 

Χρόνια Πολλά!!!

 προσεισμικός ναός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...