Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Διετές Ιερό Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου της καρδιάς μας Γερασίμου Φωκά


Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, στην Ιερά Μονή του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Γερασίμου του νέου ασκητού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και με τη συμμετοχή του Κεφαλλήνος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου  Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, τελέσθηκε σε κλίμα κατανύξεως και συγκινήσεως το διετές μνημόσυνο του Δεσπότη της καρδιάς μας Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου Φωκά. 

Πέρασαν δύο χρόνια αφότου ο ουρανοθρόνιστος Δεσπότης μας έφυγε αναπάντεχα για τον ουρανό και ενώ ετοιμαζόμασταν για την ενθρόνιση του στο νησί μας, στην πανέμορφη Κεφαλονιά μας την οποία υπεραγαπούσε, ο Κύριος τον εκάλεσε κοντά του διά να λειτουργεί στο υπερουράνιο θυσιαστήριο και από εκεί να προσεύχεται για μας. 

Στη Θεία Λειτουργία εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Χρύσανθος αναφερθείς στο σκοπό της ζωής του κάθε ανθρώπου που είναι η Βασιλεία του Θεού. Αυτό το δρόμο προς τη θέωση και τον αγιασμό θα υποδεικνύει το άφθαρτο και χαριτόβρυτο λείψανο  του Αγίου Γερασίμου. 

Ο Θεοφιλέστατος στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε και στον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο τον οποίο εγνώριζε από λαϊκό και ιδιαιτέρα εκτιμούσε διότι ήταν θεονοσταλγική ψυχή, δοσμένη εξολοκλήρου εις τον Θεόν και τον συνάνθρωπο. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι αρχιερείς, ο ιερός κλήρος και ο πιστός λαός μετέβησαν εις το κοιμητήριο της Μονής όπου τελέστηκε επί του τάφου Ιερό Τρισάγιο.  
Πηγή: http://www.inkefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...