Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και εξέφρασε την επιθυμία του να έρθει στην Κεφαλονιά!


Στο πλαίσιο εορτασμών για τα 180 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη εκδήλωση η Θεολογική σχολή στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 180 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο (Γιαννουλάτο) για την προσφορά του. Ανέβηκε στο βήμα με τη χαρακτηριστική διακριτικότητα του και διηγήθηκε τις εμπειρίες απο το ιεραποστολικό του έργο στην Αφρική, τη μελέτη των θρησκειών στην οποία αφιερώθηκε και φυσικα την αναγέννηση της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Είναι συγκλονιστική η απλότητα με την οποία περιγράφει πάντα τη ζωή του σαν να ήταν κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Σαν να έγιναν ολα με τον τρόπο τους- σαν να μη βρήκε τον καθεδρικό ναό στα Τίρανα δημοτικό γυμναστήριο, σαν να μην ήταν ερείπια όλα. Κι ομως σε τριάντα χρόνια έγιναν ναοί, μοναστήρια, νοσοκομεία, θεολογική σχολή, συσσίτια και τώρα ένα υδροηλεκτρικό φράγμα(!) για να είναι οικονομικά ανεξάρτητη η Εκκλησία και να συνεχίσει να προσφέρει σε ολους ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Και παρά τις επιθέσεις επιμένει με μια λέξη- αγάπη.

Είναι φοβερό πως λάμπουν τα μάτια του αν μιλήσει για την Κεφαλλονιά και ειδικά για το χωριό μας, την Άσσο. "Θέλω να έρθω να δω το πατρικό σπίτι πάλι αλλα χωρίς επισημότητες και υποδοχές, αθόρυβα" μας είπε με τον Κεφαλληνίας Δημήτριο. Ξέρει οτι τον περιμένουμε και οτι φυσικα δεν θα τηρήσουμε την επιθυμία του. 

Γιώργος Κοκκόλης

 Πηγή: www.inkefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...