Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Σπαρτιά


TO ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΠΑΡΤΙΩΝ & Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΙΩΝ «ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ»   Σ υ ν δ ι ο ρ γ α ν ώ ν ο υ ν ΙΕΡΑΝ ΠΑΝΥΓΗΡΙΝ του Αγίου Χαραλάμπους στα Σπαρτιά 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 
ΩΡΑ 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Υπεραγίας Θεοτόκου Σπαρτιών. 

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 
ΩΡΑ 8.00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Υπεραγίας Θεοτόκου Σπαρτιών. 

Θα τίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους. Μετά τη Θεία Λειτουργία στο κελί της Εκκλησίας θα προσφερθεί κέρασμα. 

Η Δέηση του Ιερομάρτυρα Αγίου Χαραλάμπους προς τον Ιησού λίγα λεπτά πριν ξεψυχήσει:  Σε όποιο τόπο βρεθεί τεμάχιο από το λείψανο μου και σ’ όποια χώρα γιορτάζουν το μαρτύριό μου, να μην γίνει εκεί ποτέ πείνα, ούτε πανώλης που θα θανατώνει τους ανθρώπους πρόωρα. Ούτε πονηρός άνθρωπος που να βλάπτει τους καρπούς, αλλά να είναι σ’ αυτόν τον τόπον ειρήνη σταθερή, ψυχών σωτηρία και σωμάτων θεραπεία. Να είναι αφθονία σίτου, οίνου, ελαίου, τετραπόδων και άλλων χρησίμων πραγμάτων.

 Απολυτίκιον του Ιερομάρτυρα Αγίου Χαραλάμπους: 

Ως στύλος ακλόνητος της Εκκλησίας Χριστού και λύχνος αείφωτος της οικουμένης σοφέ, εδείχθης Χαράλαμπες. Έλαμψας εν τω κόσμω, δια του Μαρτυρίου, έλυσας των ειδώλων την σκοτόμαιναν, μάκαρ. Διό εν παρρησία Χριστώ, πρέσβευε σωθήναι ημάς. ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΙΩΝ «ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» 

Πηγή: www.inkefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...