Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Διονυσίου στο Λιβάδι Παλικής


Ο  Εσπερινός της εορτής του  Αγίου Διονυσίου στο Λιβάδι Παλικής

Μετά τρία χρόνια από τους σεισμούς του 2014

16-12-2016

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Μεγαλόπρεπα τελέστηκε ο εορταστικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Διονυσίου  στην ομώνυμη εκκλησία του Λιβαδίου Παλικής  μετά τρία χρόνια από τους σεισμούς του 2014.

Ο ιερός ναός είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς και ήταν ερειπωμένος και  αλειτούργητος έως σήμερα που τελέστηκε ο εσπερινός.

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού Λιβαδίου  με μπροστάρη τον ιερέα παπα- Σωτήρη Μαρκάτο, κυρίως με τη βοήθεια των αδελφών Νικολάου Νερατζίνη  (ομογενείς  Λιβαδιώτες που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στην Αμερική),  καθώς με τη οικονομική στήριξη απ’ άλλους  Κεφαλονίτες  ομογενείς μερίμνησαν ώστε να ξαναφτιαχθεί ο ναός και να γιορτάσουν τον άγιο προστάτη του χωριού τους , τον Άγιο Διονύσιο.

Η παρουσία του Μητροπολίτου κ.κ. Δημητρίου, των ιερέων : π. Χαράλαμπου Μερκέτου, του π. Νικολάου Σωτήρα, του εφημερίου του ναού  π. Σωτήρη Μαρκάτου,  καθώς και του ιεροδιακόνου Γερασίμου λάμπρυναν την εσπερινή τελετή με κατάνυξη συνοδεύοντάς τους με τις μελωδικές φωνές τους  οι άξιοι ιεροψάλτες:   Σπύρος  Έρτσος και Αντώνης Έρτσος, Γεράσιμος Αγγέλου Γαλανός και Χρίστου Παναγόπουλου .

Πολλά μπράβο ανήκουν σε όλους του Λιβαδιώτες (στους εδώ και στους ομογενείς) , κυρίως στον παπα- Σωτήρη Μαρκάτο που η έγνοια του, η δράση του  και η υπομονή του στάθηκα αρωγοί  για να ξαναλειτουργήσει  ο ιερός ναός του  αγίου Διονυσίου  Λιβαδίου.

Ο άγιος "Γόνος της Ζακύνθου και της Αιγίνης ο Πρόεδρος"  Διονύσιος ο Θαυματουργός να τους προστατεύει  και να οδηγεί τα βήματα τους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...