Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Δημήτριος: Μ’ ενδιαφέρει η πνευματική καλλιέργεια του κόσμου…


Της Γιάννας Κουλουμπή

Συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ είχε σήμερα το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος στο χώρο της Επισκοπής Κεφαλλονιάς, με σκοπό να τους ενημερώσει για διάφορα ζητήματα που αφορούν στην Μητρόπολή μας και το έργο που επιτελείται.

Τρία ήταν ουσιαστικά τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος, ο λογαριασμός τραπέζης εις μνήμην του μακαριστού Γερασίμου, η πρόσφατη επίσκεψή του στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και η γενικότερη φιλοσοφία με την οποία έχει επιλέξει να αντιμετωπίζει τα ποικίλα ζητήματα που προκύπτουν και αφορούν κυρίως  στους πιστούς.

Σημαντικό είναι να πούμε πως ο λογαριασμός που είχε ανοιχτεί στην Alpha Bank εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτη Γεράσιμου Φωκά «κλείνει». Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν άγγιξαν τις 2400 ευρώ και χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Φιλόπτωχου Ταμείου την περίοδο του περσινού Πάσχα, ώστε καμία οικογένεια που είχε πραγματική ανάγκη να μη μείνει χωρίς φαγητό εκείνες τις άγιες ημέρες.


Όμως, μετά από εκκλήσεις πολύ κόσμου, ο λογαριασμός παραμένει σε λειτουργία για όσους επιθυμούν να καταθέσουν από το υστέρημά τους χρήματα για τη δημιουργία της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Γερασίμου. Η προτομή θα τοποθετηθεί στην μικρή πλατεία απέναντι από τη Μητρόπολη και τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν με τη συμπλήρωση των τριών χρόνων από το θάνατό του. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες συζητήσει με τον Δήμο Κεφαλλονιάς και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αργοστολίου κ. Λούκα Νιφοράτου, που έκανε και την παραπάνω πρόταση. Μάλιστα θα συσταθεί και πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη (θα είναι και ο Πρόεδρος), τη Βουλευτή, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αργοστολίου.


Για το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη ο Μητροπολίτης την 1η του Σεπτέμβρη δεν είπε πολλά, θέλησε απλώς να αναφερθεί στον σκοπό της επίσκεψης εκεί και να ενημερώσει για την γενικότερη παρουσία της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Πατριαρχείο.

Εκείνο στο οποίο έδωσε τη μεγαλύτερη έμφαση ήταν το γεγονός ότι συχνά αρκετοί πιστοί εκφράζουν παράπονα για διάφορα θέματα και ζητούν την παρέμβαση του ίδιου για την άμεση επίλυσή τους. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι όλα θα διορθωθούν σιγά σιγά. Έτσι κι αλλιώς, τίποτα δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη και φυσικά η αλλαγή σαν έννοια είναι κάτι που ξεκινά εκ των έσω… Ο ίδιος ενδιαφέρεται πολύ για την πνευματική καλλιέργεια του κόσμου και αυτό επιδιώκει να πετύχει. Για αυτό άλλωστε δέχεται και ακούει τους πάντες, δείχνει κατανόηση και προσπαθεί να βρίσκει λύσεις πάντα με τη συμμετοχή των πιστών στο όποιο πρόβλημα.

Ολοκληρώνοντας, εξήγησε τη στάση που κρατά απέναντι την τέλεση των μυστηρίων της Εκκλησίας μας και συμπλήρωσε ότι χρέος του είναι να διαφυλάττει την λειτουργική τάξη αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...