Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Για το πανηγύρι της Ρακαντζής


 Ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής του Γεννέσιου της Παναγίας μας ο π Γεράσιμος Φωκάς  φρόντιζε όλα να είναι πανέτοιμα για το πανηγύρι της στην Ρακαντζή του, στην γειτονιά του. Παρά τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του, και το άγχος του έβρισκε τον τρόπο όχι μόνο για την άψογη τέλεση του εσπερινού αλλά και όλου του πανηγυριού με την συνδρομή και την βοήθεια κληρικών γειτόνων και επιτρόπων αλλά και βοήθεια από πολλούς Αργοστολιώτες. Τον έβλεπα πόσο συγκινημένος και χαρούμενος ήταν στην λειτουργία. Πως υμνούσε την  Παναγία και τα θαυμάσια της, με την φωνή που έσπαγε από συγκίνηση, ανάμεσα στους ύμνους αλλά και στην μυρωδιά του λιβανιού και των λουλουδιών που οι πιστοί είχαν προσφέρει στην Κυρία των Αγγέλων. Όταν ήταν η ώρα για το διάβασμα των άρτων, η συγκίνησή του ήταν πολύ μεγάλη ώστε να φθάνει σε όλους μας, αλλά και στον επουράνιο Θεό  μαζί με τις ευχές του για όλους μας.

Σήμερα που η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Γέννηση της Μεγάλης Μητέρας ο Π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΚΑΣ όπως πάντα είναι κοντά μας, ανάμεσα μας με την ψυχή και την μεγάλη καρδιά του, και με συγκίνηση να μας δίνει την δική του ευχή, όπως έκανε πάντα αυτή την μεγάλη ημέρα. Αισθάνθηκα στον εσπερινό ακόμη περισσότερο την παρουσία του, στην ΡΑΚΑΝΤΖΗ στο δικό  του καταφύγιο εκεί που πάντα έβρισκε την δική του ηρεμία και γαλήνη και παρηγορούσε με τα λόγια του, όσους είχαν θλίψεις και προβλήματα.

Ο  π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΚΑΣ  είναι κοντά μας. Είναι στην γειτονιά  του στην ΡΑΚΑΝΤΖΗ του στην Επισκοπή του στους Κληρικούς και σ’ εμάς και είμαι σίγουρη ότι προσεύχεται κάθε μέρα για την ευημερία μας, τη προκοπή μας, την υγεία μας.

Για  το πανηγύρι θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με προσωπικό κόπο και πολλή αγάπη, και με την βοήθεια της Παναγίας, δούλεψαν τις κυρίες που μας τρατάρανε τα γλυκίσματα, τους επιτρόπους, τους ψάλτες και του ιερείς που συμμετείχαν και τους εύχομαι και του χρόνου πάλι να βρεθούμε στην γειτονιά του Π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΦΩΚΑ για να υμνήσουμε και να ζητήσει καθένας μας ξεχωριστά από την ΠΑΝΑΓΊΑ αυτό που έχει  ανάγκη στις τόσο δύσκολες ημέρες που ζούμε.    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΧΡΥΣΑΝΘΗ  Γ.ΚΟΣΜΑΤΟΥ

Πηγή: http://www.kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...